Kedves Mindenki.
Akik ismernek engem, azok jól tudják hogy mindig igyekeztem távol tartani magamat és a munkásságomat az internettől. Pályafutásom alatt összesen három időszakban írtam ezeken az oldalakon.

Szeretett kis csapatom kitartó biztatására végre rászántam magam, hogy az amúgy meglehetősen diszkrét kommunikációnkat kiterjesztem a világhálóra.

Úgy érzem, hogy manapság már olyan sokan árulják az örök ifjúság titkát valamilyen netes felületen, hogy itt az ideje tiszta vizet önteni a tudomány pohárba. Ha csak néhány cseppel sikerül hozzájárulnom, akkor már nem dolgoztam hiába.

Rövid ismeretterjesztő sorozatban A-tól Z-ig igyekszem körbejárni a plasztikai sebészet divatosabb fejezeteit.

Előre szeretném jelezni, hogy nem lesznek “csili-vili” videók, látványos grafikai elemek, csak egyszerűen leírom a véleményemet.

Sajnálatos módon az internet keltette zűrzavar kellős közepén a páciensek egyre hiszékenyebbek és meggondolatlanabbak lettek.

Rövid, tényeken alapuló információkkal a tájékozódás igényét szeretném felébreszteni a szépülni vágyók fejében.

Voltak, akik megpróbáltak lebeszélni, hogy megvédjenek a kommentelőktől. Attól tartanak, hogy egyrészt az emberek nem fognak végigolvasni hosszabb gondolatokat, másrészt pedig lesznek, akik minden szavamba belekötnek majd.

Én viszont úgy érzem, hogy akinek a saját teste, a szépsége, a lelkivilága vagy az egészsége nem ér meg 5 perc olvasást, azok számára a plasztikai sebészet roppant veszélyes “kaland” lesz. Aki egyszer eltéved a Szépségipar ájtatos útvesztőjében, ha ki is talál egyszer belőle, már sosem lesz ugyanaz az ember!

Tudom, hogy kapni fogok hideget, meleget, de már nem érdekel. 28 éve vezetek egyedül egy saját klinikát, van annyi tapasztalatom, amit érdemes megosztani mindenkivel.

1984-ben nem azért iratkoztam be az orvosi egyetemre, hogy később pénzéhes plasztikai sebész legyek. Az összes orvostanhallgatóval, későbbi kollégákkal együtt a fejünkben tudás vággyal, a lelkünkben segítő szándékkal választottuk ezt a nehéz hivatást. Lehet, hogy az évtizedek alatt a szárnyainkból nagyon sok toll kihullott, de a lelkünkben a jószándék úgy gondolom mindannyiunkban megmaradt.

A negatív kommenteket pedig a kis szorgalmas csapatom összegyűjti és igyekszünk tanulni belőlük. Közel harminc év után is megpróbáljuk tovább javítani a szolgáltatásaink minőségét.

A Szépségipar mindig vonzotta a szerencse lovagokat, mostanra nagyon felhígult a szakma. Tudom, hogy vannak még olyan plasztikai sebészek, akiknek komoly tudás és tapasztalat van a fejében, kezében.

Újra meg kéne tanulni méltósággal és tisztességgel használni ezt az értékes, de ugyanakkor veszélyes képességet.

Őszintén arra kérek mindenkit, hogy ne az internetet bújják és ne a google-el konzultáljanak. Személyesen keresse fel mindenki a számára legszimpatikusabb sebészt és ott gyűjtsön minél több információt. Tegyenek fel keresztkérdéseket és figyeljék meg jól, ki hogyan kezeli az őszinte válaszadás mindenféle kellemetlenségét ! Egy kis emberismerettel biztosan megérzik majd, hogy a megfelelő szakember kezébe adják a testüket, egészségüket, a hátralévő életüket…

Üdvözlettel : Dr Grigalek Gábor